|
Konu: sagopa kajmer full şarkı sözleri 4 Perş. Nis. 03, 2008 3:18 pm |
|
|
|
|
|
|
BİR PESİMİSTİN GÖZYAŞLARI Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp?
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?
Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina affette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum gani yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k.
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? ___________________________________________________________ BİRİ VAR:..BİRİ YOK...
Nakarat: Birgün siyah renge sor hep karanlık içini yakar bembeyazdım kirlendim, taşlandım yuhlandım bittim birgün al sancımı çek gör!... Sinmiş içine kapanmış ağlar bir var bir yok bedenim, tercihimde hakkım yatar
Sagopa Verse: Gökyüzünden baktığımda insan karınca görünür yerden yükselince cüssen giderek küçülür bugün esen rüzgarlar zerrelerimi aldı benden uçurdu dün koca bir ağacın yaprakları havada raksa tutuldu mevsimler ve yapraklar arası daim savaş - barış var ölüm yahut yaşam var, suçlular ve merhumlar kimse birinin ruhunu (eline) geçiremez ilahtan başka insan parayla satın alma yoluna gider insanı, ya başka?... Bilmem neden diyologlarınız bu derece laçka Hiç ölmeyecekmiş gibi günü gün etmeniz saçma içinde olanı bilmeden, bilinmedin bir kutuyu açma!... Evine dönmeye çalışan tırtıl gibiyiz bizler tehükede tavsiye koleksiyoncusuyuz, güvenlerimiz engebede anılarımı düşünürken ben, yaralarımı hesapladım nefsimle yarış halindeyim, adımlarımı hızlandırdım önceden ferah, rahattım, üzüntüden zayıfladım birinin yaptığı yanlıştan ötürü ben ayıplandım iblisin ağzında sayıklandım, bir pirinç tanesiyim çakıllardan ayıklandım, çakallardan kaçtım.
Kolera Verse: Metin ol, yağmur yağsa benim kafama düşer kor emeklerimiz ziyan ettin koş toz ol. üzme beni be ben en bahtı kara şanssızım geleceğime meraksızım, ben yalansızım ışıktan rahatsızım
Adm olsa marazi, doğru benim terazi, bitene deniz mazi. Kolo tek bacaklı yazı durma se de al bir shot, çok perişan gidişat şaklabanla doldu taştı camiam artık et berat
Deneme rapim edilmez alt oldu denedin ettin halt Critical mirettebat 1 dişi 2 irtibat, hergün değil senede bir içten güldüm bunu da bil, oldum bende yerle bir adım sözlerime kefil içerleri tekil değil, çuvalın ağzını iple boğ sen yaralı ben ölü hayli ağır bilanço bu hızla viraj alınmaz, kes gazını, çek elfo bir verse de atayım da ordan gel ve sen de rapime doy.
Öğüdüm ağır omuzlarımda inler durur habire mecburen yağtığım e işi yaptım şeytan şerrine bu ne yorgunluk dinlen kolo çek bir tabure Celaleddin der dışına o sızar ne varsa testide. __________________________________________________________ BOOM
Sagopa kajmer derin darbe, başla Yarını olmayan dünlere yazılmış Her şiir ve şair olmuş her fikir Ki kaleme düşmüş her sözü Hep karanlık anlatıldı şarkılarda gün yüzü Yalpalayan ömürler aşikâr hüzün görüntüsü Yalnızlıkla sevişir oldum karanlık hep zifir Ve gökyüzünde güneşin doğum sancılarını bekledim Doğmamış güneş ki doğacak her ışık hazin sihir Ki hediye olacak her yanın manevi hazinedir Vasiyetimdir cümlelerimin her kelimesi sahi asi Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi Kimler önüne geçebilir zamanın akışının Cümlelerimin noktalarına kaç zamanda ulaşılır? Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım Varımı yoktan aldım, daldım çoktan derin uykuma Vardım Beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım Karamsar yazdı ryhme'larım ve tarumardı sabrım Harbi yaşadım benliğimle çok savaştım, yazdım Olmadı Ve kaçtım rap uzattı elini Çekti kulağımı Yaz dedi, emir bir farzdır Farzın adresinde sen, ikamet halinde Bu Tanrı'dan bir arzdır Öylesine güç oldu, böylesine bir gidişi resmetmek Kalemi makine yaptım, her çizikte kareler aldım Sundum önüne Yaradan'ın ve bekledim cevabını Hep cevapsız kaldı çağrım Bağırdım Raks edemedim, yine yenildim Aksimi göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime Raks edemedim, yine yenildim Aksimi göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime
Ağlamakla başlar her şey, bağlamakla gelir gerisi Taze derisi al nesnesi oluverir tek kötekte Tımarı bilir insanoğlu Yazık, bir kazık Pasaporttur diğerlerine temsilen Eğerlerini kim tutar,e kim batar Güneş satar tüm değerlerini 3 kuruşa kalleş doğanlar, kalleş ölür. Bölünür ki arzuların, sömürülür duaların Gelecek üstüne, Ata'ndan gayrı büstüne İşlem yapılıpta rapperler derneği Rehberler birliği kelepçe 5 akçe tazminatla anayasalasakta Oluverdi yurtta sulh mu kalıverdi Dünya'da barış olsun, yarışıyorsun Kime karşı? Yaşın 60 Posası çıkmış, sağdan kalkmışsın Devlet köpeği, el emeği, bilgisayar göbeği İlgisiz durduğun sandalyeyi boşalt Ya da çaresiz gördüğün şu milleti yaşat Düşük yapmış umutlarımın buruk sancısıyla Doruk noktasında gezinen acılarımı kim paylaşır Kim tetikte kaynaşır ve saydamlaşır Cinnetimde her şey bariz, her şey açık İçinde bir kaçık varsa kürtajla aldır Çünkü montajla düzelmeyecek tek şey hayattır Sana kıyaktır deniyorsa altında bir bit kolonisi vardır İnanma! Yalanla yatan dolanla kalkar da Dar gözlük takar, sözlükten bakar da Bulamaz huzurun anlamını, randımanını Alamamış günah motorları, durun! Üretimi durdurun. Sorun tüketmemiş olmamız. Kabız kaldı sabrımız ve hatalıydı tavrımız Tok olsa da karnımız yetinmeyi bilmeyiz Dipnot: anlatılan insan respect ya yaaa Raks edemedim, yine yenildim Aksimi göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime Raks edemedim, yine yenildim Aksimi göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime
Ye yaaa, sagopa kajmer Kuvvet mir underground Samsun derin darbe asi microp peace ____________________________________________________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Konu: Geri: sagopa kajmer full şarkı sözleri 4 C.tesi Nis. 05, 2008 5:25 pm |
|
|
|